maanantai 24. elokuuta 2009

Herkkuviikonloppu

Viikonloppuna tuli taas herkuteltua. Perjantai kului tyttöjen hemmotteluillassa, jota varten valmistettiin yhdessä meksikolainen tortillakattaus. Tein salsan itse, ja se hujahtikin alta aikayksikön tortillojen väliin ja nachojen seuraksi. Sekoitin edellisenä päivänä tomaattimurskaan ketsuppia, hot saucea, punaista ja jalopenochiliä, pippuria, suolaa, valkosipulijauhetta, ripauksen sokeria ja piri-piri-maustetta. Annoin soosin sitten seistä seuraavaan päivään tiiviissä astiassa jääkaapissa. Tämän voisi toki jättää väliinkin, oli lähinnä aikataulullinen kysymys. Sitten paikan päällä kaverin luona kuullotin yhden sipulin pannussa, lisäsin kaksi tomaattia kuutioina ja lopuksi koko maustetun tomaattimurskan pannuun ja kuumensin sitä hetken. Sitten jääkaappiin maustumaan ja jäähtymään.

Lauantaina vuorossa oli nopea ateria, koska päivä oli täynnä muuta kotona puuhastelua ja ystävän luona kyläilyä. Kokeilin Rachael Rayn peruna-papusalaattia, joka oli helppo, nopea ja älyttömän hyvä! Suosittelen lämpimästi tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Sunnuntaina oli sitten enemmän aikaa kokkailuille. Possun ulkofile on kiva pataruoan tai sentapaisen materiaali, ja tällä kertaa possu pääsi uiskentelemaan sinapin ja hunajan seuraan! Paistoin possunpalat ensin ruskeiksi, sitten päälle kastikkeen aineet, haudutus kannellisessa kasarissa ja paprikanpalat lopuksi sekaan ja vielä kevyet lämmöt. Lisäkkeeksi sopii taasen niin peruna, pasta kuin riisikin.

Possun ulkofilettä
Ruokakermaa
Dijon hunajasinappia
Hunajaa
Häränlihafondia
Rosepippureita murskattuna
Valkopippuria
Mustapippuria
Suolaa
Soijakastiketta
Jauhettua kuivaa inkivääriä
Valkosipulijauhetta

Kuvat tosiaan nyt edelleen puuttuvat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti