Viikonloppuna oltiin koko perheen voimin mökillä maalamassa isoveljen mökki ja päättämässä kesäkausi. Viimeaikanen teemani "eroon turhasta" vaihtui viikonlopun ajaksi käytännölliseen "kaikki talteen", varsinkin, kun oli kyse maan antimista. Mukaan tuli siis puolukkaa, mustikkaa, raparperia, karviaisia, vadelmia, ruusunmarjoja ja viinimarjapensaan lehtiä. Leikkasin jopa talviunille menevät liljat ruukuista maljakkoon kotia koristamaan! Raparperit, puolukat ja mustikat päätyivät odottamaan parempia aikoja pakastimeen. Karviaset, vadelmat ja ruusunmarjat päätyivät hilloksi, jonka myös pakastin pienissä erissä.
Keitetty hillo:
noin 2 litraa marjoja (poistin ruusunmarjoista kannat ja osan siemenistä)
litra vettä
puoli kiloa hillosokeria
keittelin hiljalleen kasaan koko komeuden, siivilöin suurimman osan ruusunmarjan siemenistä pois ja survoin siivilän avulla marjat soseeksi. Hilloon jäi toki myös sattumia, siivilöimällä voi tehdä myös täysin sileää hilloa!
Näin pari viikkoa sitten Iltalehden sivuilla linkin mustaviinimarjan lehdistä tehtyyn mehuun, jota myös kutsutaan Mannerheimin mehuksi. Päätin kokeilla, ja ihan mahtavan makuistahan siitä tuli!
Hyvää syksyn alkua, onneksi osa kesän muistoista on nyt pakastimessa tallessa :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti