maanantai 11. toukokuuta 2009

Possua ja paprikaa


Kuten lähes aina arkena työpäivän jälkeen, kokkaukseen ei oikein jaksa laittaa liikaa aikaa ja panostusta, joten päädyin sitten Manskun Alepan "lihatiskillä" valmiiksi pintamaustettuihin possupihveihin. Jo jokin aika sitten on tuo teollinen "oranssi lima"-marinadi ruvennut ällöttämään, samoin kuin turhat lisäaineet, jotka saa ruuan kuin ruuan maistumaan samalta. Maustehylly on siis tässä muutaman vuoden saatossa kasvanut suht hyviin mittasuhteisiin. Tänään kuitenkin siis turvauduin kaupan antimiin, jotta pääsisi nopeasti pihviin kiinni :)

Päivän menuksi muotoutui kaupassa hyörimisen jälkeen pannulla paistetut possun ulkofilepihvit, täytetyt paprikat ja juustosalaatti. Paprikoiden täytteistä sen verran, että jokin aika sitten hurahdin täysin turkkilaiseen jugurttiin, jota saa niissä isoissa ämpäreissä ja sitä tuleekin kaadettua ruokaan kuin ruokaan... Kaapista löytyi viikonlopun juustoherkuttelun jäljiltä vielä pieni pala Juustoportin Keisarinjuustoa.

Täytetyt paprikat

Punainen paprika (tai niin monta kuin napa vetää)
Keitettyä riisiä
Ruuanvalmistusjugurttia
Sweet chili-kastiketta
Hot sauce-kastiketta
Yrttisuolaa
Sitruunapippuria
Sitruunamehutiivistettä
Hunajaa
Jalopeno-chilijauhetta
ja paprikan peitteeksi juustoa. Tällä kertaa käytin Valion Salaneuvosta, mutta mikä tahansa juusto istuu tähän yhtä hyvin.
-Uunissa 200 astetta, aikaa vartin verran

Juustosalaatti

Ruukkusalaattia
Tummia rypäleitä
Keisarin juustoa
Tuoretta basilikaa
Kastikkeeksi oliiviöljyä ja balsamicoa


NAMNAM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti