Äitin tekemä storganoff on yksi kaikkien aikojen lemppareistani, ja tässä tulee oma versioni samaisesta herkusta:
400 g naudan paistisuikaleita
2 pientä sipulia
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl Honey Dijon-sinappia
loraus sitruunamehua (tiiviste)
ripaus valko- ja mustapippuria
ripaus suolaa
2,5 dl turkkilaista jugurttia
(suolakurkkuja)
Ruskistin naudan suikaleet pienessä määrässä öljyä ja lisäsin sekaan pilkotut sipulit. Hetken aikaa niitä pyöriteltyä lisäsin tomaattipyreen, sinapin, suolan, sitruunamehun ja pippurit. Parinkymmenen minuutin haudutus, ja jugurtti sekaan, vielä kymmenisen minuuttia ja siinä se on!
Suolakurkkuja en laita tuonne sekaan ollenkaan, vaan ne toimii lähinnä lisukkeena riisin tai perunoiden ohella. Tällä kertaa en laiskana kipittänyt kauppaan niitä hakemaan, koska koko stroganoffin teko tuli aika ex tempore, tuttuun tapaan... Tykkään myös keitetyistä perunoista enemmän lisukkeena, mutta samoin edelllä mainitusta syystä tähän hätään keitettiin nyt sitten riisiä.
keskiviikko 13. toukokuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti