keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Viikonlopun grillailuja

Viikonloppuna tehtiin muutamien kaverien kanssa roadtrip Lietoon (stadilaistyttökin oppi, että se on Turun lähellä) synttärijuhliin. Sää oli aivan mahtava ja suorastaan vaati hyvää ruokaa ja juomaa. Ruokalistalle tuli ihan perusgrilliruokaa, eli possunpihviä, makkaraa ja täytettyjä herkkusieniä. Sienet täytin paprikan makuisella Koskenlaskijalla ja kääräisin pekonin päälle.

Juomalistalla oli sangriaa ja malibu-ananasmehudrinkkejä. Drinkit kuitenkin jäivät tekemättä kaupassa tapahtuneen kömmähdyksen vuoksi. Ananasmehu siis jäi kauppaan...

Sangria:
Espanjalaista punaviiniä (oon todennut, että espanjalaisesta tulee vaan yksinkertaisesti paras)
Appelsiinia, omenaa, hunajamelonia, verigreippiä
Spritea tms. sitruunalimua

Punaviini ja pilkotut hedelmät kannuun ja annetaan seistä tunnista pariin tuntiin. Hedelmiä voi välillä vähän puristella, niin niistä irtoaa paremmin maut viiniin. Kylmä limu päälle ja jäitä niskaan ja eikun juomaan! Käytän yleensä limua ja viiniä suhteessa 1:1, sitä voi sitten oman maun, fiiliksen ja viinin maun mukaan säädellä.

Malibu-drinkit
Vodkaa
Malibu-likööriä
Ananasmehua
(Spritea)

Lisää tällaisia grillaussäitä kiitos!

2 kommenttia:

  1. Hei vaan! Löysin blogisi ja pakko kommentoida, että sangria on kyllä NIIIN hyvää! Meidän joensuulaisten uusi suosikki on valkoinen sangria, siis valkoviiniä-spriteä/kuplavettä-omenamehua-omenaviipaleita. Herkkua! Harmi ettei sitä ihan joka päivä kehtaa tissutella (tai juoda litrakaupalla). Meinasin muuten myös seuraavissa kesäbileissä kokeilla suosittelemaasi feta-tonnikalapiirakkaa...

    VastaaPoista
  2. Moikka! Kiva, että joku on eksynyt tänne mun blogiin :) Oon itse kanssa joskus tota valkoista sangriaa tehnyt, mutta useimmiten punaviinisiepon tutka kääntyy sinne perinteisen puolelle :) Hyvää kesää ja kokkailuja sinne suuntaan!

    VastaaPoista