perjantai 26. maaliskuuta 2010

Bataattikeitto -TAKE 2!

Ostin viime viikolla Kampin K-supermarketista julmetun isoja bataatteja. Toinen niistä päätyi jerk-lihapullien kaveriksi soseen muodossa. Tein bataattisoseen ihan pottumuusin ohjeella, eli keitin bataatit paloina suolatussa vedessä ja muussasin kypsänä voin ja kerman kanssa. Mahtavan hyvää :)

Tällä viikolla on keitetty soppaa urakalla ja homma jatkui vielä bataattikeiton merkeissä. Olen jo aiemmin postannut tänne yhden bataattikeiton reseptin, mutta laitetaan tämäkin muistiin, koska tästä tuli (jos on mahdollista) vielä edellistäkin versiota parempaa. Laitoin soppaan käytännössä vähän kaikkia jääkaapista ja kuivakaapista löytyneitä kasviksia sun muuta eli here goes:

Bataattia (1 iso ryökäle)
Perunaa (pari pientä)
Sipuli
Tomaatti
Valkosipulinkynsi
Oliiviöljyä
Sitruuna
Aurinkokuivattuja tomaatteja pari kappaletta
Worchestershire-kastiketta
Tuoretta chiliä pilkottuna
Limemehua
Ruokakermaa
Kanafondia veteen laimennettuna
Kuivattua korianteria
Muskottipähkinää
Kanelia
Mustapippuria
Merisuolaa
Siirappia
Louisiana Hot saucea
Jalapeno-Tabascoa (eli sitä vihreää)
Chili-punaviinietikkaa

Päälle cheddarjuustoa raasteena ja kylmäsavukinkkua paloina

Ensin tomaatti, sipuli, sitruunanviipaleita ja valkosipulinkynsi pippurin ja oliiviöljyn seurassa uuniin muhimaan. Samalla keittelin suolavedessä bataatit ja perunat kypsiksi. Irrottelin kaikki paahdettujen kasvisten maut uunipannusta kanafondilla ja lisäsin mausteet ja siirapin. Seos bataattien ja perunoiden sekaan, ruokakermaa ja etikkaa sekaan ja keiteltiin muutama minuutti. Sen jälkeen vaan surrur sauvasekoittimella koko soppa tasaiseksi. Chilit voi tosiaan olla isompina paloina, koska sekoittuu hyvin tässä vaiheessa.

Chili-viinietikan "ohjeen" otin Jamie's America-kirjasta eli näinkin helposti tehty maustettu viinietikka:
puna-tms. viinietikkaa
ripaus sokeria
kokonainen chili

pistellään chiliin muutama reikä veitsellä, etikkapulloon maun mukaan sokeria ja chili sekaan. Voila!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti